Behandeling aften met medicijnen

medicijnenAften behandelen kan op verschillende manieren. Met natuurlijke middelen en medicijnen kan u de aften behandelen. Sommige medicijnen kan u alleen krijgen op recept van uw huisarts. Toch hoeft u de huisarts in de meeste gevallen van aft behandeling niet te raadplegen, aangezien er prima middelen op de markt zijn die zonder recept van de dokter te koop zijn bij de apotheek. Voordat u aan welke behandeling dan ook begint willen wij u deze tip meegeven; blijf absoluut van de aften af en maak deze niet kapot! Als u de aft kapot maakt is de kans groot dat hij erger terugkomt of ander beschadigd mondslijmvlies besmet waardoor u nog meer aften krijgt. Soms zijn de oorzaken van aften terug de herleiden naar uw levensstijl en daardoor gemaakte te voorkomen. Bekijk eens de pagina over wat aften veroorzaken. Naast medicijnen zijn natuurlijke geneesmiddelen ook prima te gebruiken tegen een aft.

Aften behandelen met medicijnen

Niet alle medicijnen hoeven met een recept van de dokter opgehaald te worden. Sommige kan u gewoon afhalen bij de apotheek.

#1 Chloorhexidine zuigtabletten of mondspoeling

Deze medicijnen hebben een ontsmettende werking waardoor uitbreiding van nieuwe aften wordt tegen gegaan.

Bestel Chloorhexidine mondspoeling €8,69

#2 Corsodyl

Corsodyl is een chloorhexidine mondspoeling die de pijn van aften kan verzachten en de klachten terug kan verminderen. Toch geneest de aft hier vaak niet door.

Bestel Corsodyl voor €5,95

#3 Pyralvex

Dit is één van de bekendste en oudste middelen tegen aften. Het is een aanstipvloeistof die u 3-4x per dag op de aft dient aan te brengen. Na een korte pijnscheut is de aft verdoofd. Na enkele dagen zou het zweertje pijnloos moeten zijn en weggaan.

Bestel Pyralvex anti aft €8,25

#4 Corticosteroïden

Corticosteroïden voor het mondslijmvlies zoals hypromellose zalf. Vraag hiervoor naar bij uw huisarts wanneer aften hardnekkig zijn en niet te bestrijden zijn met standaard medicijnen van de apotheek.

#5 Kamillosan of waterstofperoxyde

Mondspoeling met kamillosan of waterstofperoxyde verzachten de pijn maar genezen de aften meestal niet. Meestal meerdere keren per dag spoelen.

Bestel kamillosan mondspray €5,95

#6 Lidocaïne

Gel of aanstipvloeistof met Lidocaïne kan de aften genezen. Aanstippen van de aft doet vaak erg veel pijn.

#7 Oralmedic

Oralmedic is een middel tegen kleine aften en zweertjes in het mondslijmvlies. Aanstippen en afwachten of het werkt.

#8 Pijnstillers

Pijnstillers zoals paracetamol of ibuprofen verzachten de pijn en irritatie van de zweertjes maar genezen deze niet.

#9 Tetracycline mondspoeling

Dit mondspoel middel moet actief vier tot vijf keer per dag worden toegebracht. U moet ongeveer vijf minuten ermee spoelen wil het effect hebben op de aft. Meestal geen genezing wel verzachting van de blaartjes.

#10 Trachitol

Trachitol is eigenlijk voor de behandeling van ontstekingen in het keelslijmvlies. Maar omdat het keelslijmvlies bijna hetzelfde is als het mondslijmvlies werkt Trachitol ook voor de verzachting van aften. Trachitol zal de zweertjes niet genezen.

Bestel Trachitol €5,25