Aften op tong

Aften op tong zijn pijnlijk en vervelend. Aften op de tong kunnen ontstaan doordat u bijvoorbeeld een wondje heeft op uw tong. Dit wondje kan door de stomste dingen ontstaan zijn, bijvoorbeeld omdat u heeft gebeten op uw tong of de ruw met de tandenborstel erlangs bent gegaan. Het zwakke plekje of wondje ontwikkelt zich dan tot een blaasje of zweer dat een aft wordt genoemd.

Aften op je tong genezen

Eigenlijk geld voor het genezen van je aften op je tong dezelfde regels als voor de aften op andere plekken in je mond. Het genezen ervan kan met natuurlijke geneesmiddelen of met medicijnen die op recept bij de dokter te verkrijgen zijn. Andere handige tips zijn bijvoorbeeld je mond spoelen met gekookt water (wel eerst laten afkoelen) en dan zout erbij doen. Het zout ontsmet en is gezond en gaat de wond irriteren maar de mineralen gaan helpen bij het genezen. Geen zin om naar de dokter te gaan of andere medische dingen uit te testen dan is het gekookte water met zout een zeer goed alternatief voor het genezen van aften op de tong.

Aften op de tong tasten smaakpupillen aan

Wanneer u meerdere malen een aft heeft gehad op uw tong dan kan dit de smaakpupillen aantasten. Meestal is deze schade niet blijvend maar wel tijdelijk en erg vervelend. Eten kan hierdoor slecht smaken omdat de pijn van de aft de smaak overheerst. De smaakpupillen lopen ook schade op waardoor deze verdoofd zijn en gevoelloos voor smaakstoffen. Het is belangrijk om zure etenswaren, zout en andere sterke smaken te mijden om de aft niet verder te irriteren. Hierdoor kan de schade aan de tong langer volhouden waardoor u langere tijd smaakloos eten lijkt te hebben.