Natuurlijke geneesmiddelen tegen aften

natuurlijke geneesmiddelenAften behandelen met natuurlijke geneesmiddelen die u bij de drogist of supermarkt kan kopen kan een positief effect hebben voor u. Natuurlijke geneesmiddelen zijn samengesteld op basis van producten die overal te verkrijgen zijn in de natuur en meestal minder schadelijk voor het menselijk lichaam. Wij zeggen daarom wel eens “niet alles is een medisch wonder maar soms ook een natuurlijk wonder”.

Aften behandelen met natuurlijke geneesmiddelen

Deze natuurlijke geneesmiddelen kan u kopen bij de supermarkt of drogist. Niet allemaal zijn ze waterdicht maar proberen kan altijd en wellicht helpt het tegen de vervelende blaartjes.

#1 Molkosan

Molkosan aftenMolkosan is een vloeistof dat bereid is uit melkwei. Melkwei is een restvloeistof die ontstaat bij het maken van kaas. Molkosan bevat vitamines en melkzuur die de weerstand kunnen versterken en de blaartjes doen verkleinen.

Bestel Molkosan anti aften €16,14

#2 Zout water

Spoelen met gekookt zout water werkt ontsmettend en kan de pijn van de aft verachten. Het blaasje zal zich ook niet verder gaan uitbreiden als u dit meerdere malen per dag doet.

#3 Theeboom olie

Theeboom olie is getrokken van bladeren van de theeboom (melaleuca alternifolia) en kunnen een positief effect hebben op de genezing van aften. Druppel een klein beetje op de aft zodat de olie kan intrekken.

Bestel Theeboom olie €11,35

#4 Zendium tandpasta

Zendium is een tandpasta met gezonde enzymen die zorgen voor een frisse mondgezondheid. Dit voorkomt aften en kan ook de pijn verzachten.

#5 Vitamine pillen

Vaak ontstaan aften door een tekort aan vitamine B12, foliumzuren, ijzertekort of magnesiumtekort. Als u vitaminepillen slikt die deze vitamine aanvullen dan kan u daarmee de zweertjes voorkomen.

Bestel vitamine pillen €37,25

#6 Ontsmettende mondspoelingen

Mondspoel middelen die u naast de tandpasta in de drogist vind zijn prima middelen om uw mondhygiëne op pijl houden waardoor aften minder kans maken.

#7 Kamillethee

Kamille is goed voor de bloedzuivering en ook om aften tegen te gaan. U kan met deze thee spoelen maar het drinken ervan is zeker aan te raden als u last heeft van een aft.

#8 Earl grey/Zwarte thee

Zeer sterke earl grey/zwarte thee drinken en licht spoelen werkt verzachtend. Dit geneest de aft niet maar zorgt wel voor een verdovend gevoel door de tannine in de thee.

#9 Bosbessenjam of bessensap

Bessen hebben van nature een bloedzuiverende functie. Dit helpt bij het bestrijden van de aft en het opbouwen van een sterkere weerstand.

#10 Aluin

Aluin is van oudsher een middel wat gebruikt wordt bij het scheren. Het aanstippen van de wond met Alium werkt ontsmettend en kan het blaasje doen samentrekken.

Bestel Aluin €5,25

#11 Aftreksel van calendula

Calendula creme is een verzachtend middel dat huidirritatie herstelt, het kan ook aangebracht worden op een zweertje in de mond.

Normale medicijnen & oorzaken

Toch hebben medicijnen die aften behandelen vaak een beter resultaat in de behandeling van de aften. Wij raden aan om uw keuze tussen natuurlijke geneesmiddelen en medicijnen af te wegen, sommige medicijnen zijn zeer onschuldig en toch effectief. Raadpleeg ook eens de pagina over medicijnen tegen aften. Soms is de oorzaak van een aft te herleiden naar uw levensstijl die u misschien makkelijk kan aanpassen. Bekijk eens de pagina over de oorzaken van aften.